Pahanhajuinen hengitys voi olla herkkä ongelma, jonka hoitaminen ei välttämättä ole kovin hankalaa oikeilla apuvälineillä ja hampaidenhoitorutiineja noudattamalla.

Useimmat tietävät, että säännöllinen hampaiden harjaus ehkäisee plakkia, kariesta ja hammaskiveä. Toinen syy hampaiden harjaamiseen on hengitys, sillä eihän kukaan halua pahanhajuista hengitystä.

Monet luulevat, että pahanhajuinen hengitys tulee vatsasta, mikä ei usein pidä paikkaansa. Paha haju tulee useimmiten suuontelosta, sillä huolimaton puhdistus saa ruoanjäämät kiinnittymään hampaiden väliin. Mitä useammin ihminen syö, sitä helpommin bakteerit kertyvät. Plakki koostuu ruoanjäämistä ja bakteereista, jotka noin vuorokauden kuluttua alkavat lahota ja levittää epämiellyttävää hajua.

Monet eivät ole tietoisia pahanhajuisesta hengityksestä. Oman hengityksen hajua on hankala tuntea ja kyseessä on herkkä aihe, josta ei yleensä puhuta, mistä syystä pahanhajuisesta hengityksestä kärsivien on hankala puuttua asiaan.

Useita tärkeitä tekijöitä

Ravinto, suuhygienia ja kielen puhdistaminen ovat tärkeitä hengityksen hajun kannalta.

Hampaiden harjaus on kaiken perusta. Jos hampaita ei ole mahdollista pestä lounaan jälkeen, suun voi huuhdella lasillisella vettä. Hammaslanka ulottuu sinne, minne hammasharjalla ei pääse. Lankaa on hyvä käyttää iltaisin ennen hampaiden harjaamista. Jos hammaslankaa käytetään hampaiden harjaamisen jälkeen, se voi irrottaa fluoria, minkä teho riippuu siitä, kuinka kauan se pysyy hampaan pinnalla. Hengityksen hajun voi selvittää puhdistamalla takahampaiden välin hammaslangalla ja haistamalla hammaslankaa.

Muista kieli

Myös kieli on pahaa hajua aiheuttava bakteeripesäke. Kielen puhdistamiseen pahalta haisevista bakteereista on erityisiä kieliharjoja, mutta kielen harjaaminen muutaman kerran hammasharjalla voi myös riittää.

Antibakteerinen suuvesi ja ksylitolipurukumi voivat myös auttaa.

Comments are closed.

0
    0
    Ostoskärry
    Ostoskorisi on tyhjäTakaisin varastoon
      Calculate Shipping