Dentle auttaa välttämään kariesta

Karies eli hampaiden reikiintyminen on yleinen vaiva, jota voidaan ehkäistä hyvillä hampaidenharjausrutiineilla ja päivittäisellä hammaslangan käytöllä.

Myös tietynlainen ruokavalio lisää kariesriskiä. Kaikki sokeria sisältävät ja helposti hampaisiin tarttuvat elintarvikkeet aiheuttavat kariesta, koska ne lisäävät plakin määrää. Näistä esimerkkejä ovat mehut, virvoitusjuomat, murot, toffee, rusinat ja leipä.

Vältä myös jatkuvaa napostelua päivän mittaan. Useat pienet ateriat saavat aikaan sen, että plakilla on enemmän aikaa hyökätä hammaskiillettä vastaan. Jos noudatat tiettyä ruokavaliota tai jos tarvitset useita pieniä aterioita päivässä, harjaa hampaat 30 minuutin kuluessa jokaisesta ruokailusta.

Dentle auttaa välttämään plakkia

Plakki on tahmeaa, vaaleaa pinnoitetta, jota muodostuu hampaiden pinnoille bakteereista. Sen lisäksi, että plakki aiheuttaa hampaiden reikiintymistä, se aiheuttaa myös iensairauksia ja muodostaa hammaskiveä, jota syntyy, kun syljen kalkki saostaa plakkia.

Plakkia muodostuu hampaiden pinnoille kaikilla, ja suussa muodostuu jatkuvasti uusia bakteereita. Bakteerit kasvavat käyttämällä ravinnokseen syömäämme ruokaa ja sylkeä. Yhdessä sokerin kanssa plakki muodostaa happoa, joka aiheuttaa reikiä hampaisiin. Kun tämä prosessi toistuu, hampaiden kiille rikkoutuu ja lopulta hampaaseen muodostuu reikä.

Gingiviitti on plakin aiheuttama ientulehdus. Tulehdus voi parantua noin kahdessa tai kolmessa viikossa, jos plakin määrä vähenee. Gingiviittiä voidaan ehkäistä tehokkaimmin hammaslangan käytöllä ja harjaamalla hampaita sähköhammasharjalla. Gingiviitti on tärkeä hoitaa mahdollisimman nopeasti, sillä muutoin se voi aiheuttaa hampaiden löystymistä.

Jotta plakkia ei kerry hampaisiin liikaa, hampaat on tärkeä harjata vähintään kaksi kertaa päivässä ja hampaiden välit tule pitää puhtaina. Rajoita makeiden välipalojen määrää.

Dentle auttaa välttämään hammaskiveä

Hammaskiveä muodostuu, kun syljen sisältämät kivennäissuolat saavat plakin kovettumaan.

Tämäntyyppinen hammaskivi on väriltään vaaleaa ja voi muodostua 2–3 päivässä. Hammaskiveä muodostuu tavallisesti etuhampaiden taakse alaleukaan.

Comments are closed.

0
    0
    Ostoskärry
    Ostoskorisi on tyhjäTakaisin varastoon
      Calculate Shipping